26-11-10

Het blijft lukken

Ondanks een paar slechte momenten blijft het in het algemeen lukken; Ik hou me aan mijn rustmomenten, de tijden waarbij ik alleen ben met mezelf en kan 'mediteren'. Wel ben ik de laatste tijd nogal snel vermoeid. dit komt, denk ik, omdat ik veel energie verbruik om het vol te houden. De laatste tijd komt er heel veel op me af, veel veranderingen, veel taken en weinig tijd. dit is wel iets dat veel mensen zullen herkennen, maar de dingen waar ik het over heb zijn natuurlijk zaken waar andere mensen zo overgaan maar waar ik uren/dagen kan over piekeren. Daarom kost het me ook zoveel energie, ik moet ook nog de dagdagelijkse dingen aankunnen. Ik probeer ook steeds meer te doen in de keuken om zo de dingen wat meer van Tan over te nemen, zo heeft ze ook wat meer tijd voor haarzelf. En naarmate ik die dingen doe wordt het ook meer routine en gaat het ook meer vanzelf en is er steeds minder energie nodig om die dingen te doen.

En dit alles komt ook onze relatie ten goede, er zijn veel minder spanningen dan vroeger. Ook Tan vindt het een goede evolutie. We werken er beiden aan om mekaar beter te begrijpen en om beter met elkaar om te gaan. En we voelen er ons allebei goed bij en dat is toch het voornaamste, je goed voelen ?

Het is wel zo dat de rustpauzes die ik nu heb, net voldoende zijn om het hoofd boven water te houden, er is weinig tot geen reserve. De emmer is goed gevuld en er is niet veel nodig om deze te laten overlopen. Eigenlijk zou een rustpauze van enkele dagen goed kunnen helpen, maar dan moeten wel eerst alle openstaande taken uitgevoerd zijn, anders zit ik daar toch heel de tijd over te piekeren. Het is dus kwestie van nu tijd in te plannen om het aantal taken tot nul te brengen. Vanaf januari werk ik 4/5 en kan ik de maandag hiervoor gebruiken, maar dat duur nog een paar weken en het probleem stelt zich nu. Maar misschien lukt het wel om de emmer niet te laten vollopen met die maandagen in het vooruitzicht.

09:49 Gepost door praterke in autisme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |