30-12-08

Kerst en oudejaar

Eindelijk, de laatste dag werken zit er op dit jaar. Eigenlijk zie ik wel een beetje op tegen oudejaarsavond, hoe gaan we die nu weer invullen ? Liefst zou ik op tijd in bed kruipen, weg van alle heisa, maar dat kan ik Tan en de kinderen niet aandoen natuurlijk. Ik zal er me wel doorheen spartelen zoals op kerstavond. Kerstavond was dit jaar bij Bosschers en daar duurt het altijd langer dan bij schoonmoeder, gevolg, meer tijd om te kletsen, en dat is zo vermoeiend. Heb die avond maar 4 glaasjes wijn gedronken dus daaraan zal het niet liggen dat ik zo vermoeid was tegen middernacht. Heb me wat bij de kinderen gezet en ben daar wat ingedommeld. Het begon al bij de apéritief, normaal zitten we allen tezamen en dan hoef ik niet echt 100% deel te nemen aan het gesprek, maar nu kregen de mannen het in hun hoofd om apart te zitten. Ik probeerde me nog wat afzijdig te houden maar ze vroegen al om er bij te zitten en zo werd het gesprek natuurlijk veel intenser. Gelukkig moest ik het deze keer niet achteraf bekopen en kreeg ik niet onder mijn voeten omdat ik zogezegd er weer niet bij was. Heb me toch goed kunnen houden tot pakweg middernacht, daarna ging bij mij het licht uit.

Ondertussen zijn we op derde kerstdag samen naar de sauna geweest en daar zijn we beiden toch tot rust kunnen komen, het was een heerlijke namiddag en avond, die dan ook gepast werd afgesloten (geen details hier J). Tan heeft het ook heel druk de laatste dagen van ’t jaar op haar werk en dat voel je wel. Toch voel ik het minder dan anders omdat het niet wordt afgereageerd thuis en dat apprecieer ik wel. Zo blijft de sfeer thuis tenminste OK.

Voor morgenavond moeten we misschien eens een gezelschapspel bovenhalen zoals ‘trivial persuit’ of monopoly, iets dat we allemaal plezant kunnen vinden. Zo is er iets omhanden en moet ik me ook niet voortdurend afvragen wat te doen.

Al bij al zal ik blij zijn dat die dagen voorbij zijn en dat alles terug in zijn normale plooi valt.

En volgende week heb je dan ook nog al dat nieuwjaarswensen, iedereen die je tegenkomt, kussen geven, hand geven, gelukkig jaar wensen, dat dat maar allemaal snel voorbij is. Ik weet wel dat dat allemaal normaal is, enz, maar dat is echt niet aan mij besteedt.

Dit zal wel mijn laatste schrijven zijn in 2008, op naar 2009 !

Beste wensen iedereen !

17:35 Gepost door praterke in autisme | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ook voor jullie de beste wensen!!
onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 31-12-08

Een gelukkig nieuwjaar en hopelijk is alles snel weer als voorheen. De eindejaarsperiode is niet gemakkelijk voor mensen met ASS...

Gepost door: Zinzia | 31-12-08

Ik wens je heel veel rust in 2009. Maar blijf vooral schrijven, door jou te lezen leer ik elke dag weer bij.

Gepost door: ingrid | 01-01-09

De commentaren zijn gesloten.