12-10-08

mijn detailboek

Misschien heb ik het hier nog niet echt verteld, maar alles wat ik hier neerpen, staat ook in mijn 'detailboek'. Eigenlijk is het een soort dagboek maar wordt het niet elke dag aangevuld. En vermits oog voor detail eigen is aan autisme, heb ik het maar detailboek genoemd. Dat detailboek weet Tan liggen en ik vrag haar dan ook om het te lezen. Zo kan ik haar dingen vertellen die ik anders moeilijk gezegd krijg. Dus alles wat hier staat leest ze dus ook. Maar helpt het wel ? Soms wel en soms niet.

Ik denk dat ze me wel kan volgen in mijn denken maar begrijpen is iets anders. Ooit zij ze dat je voor je partner kan kiezen maar voor je kinderen niet. Ik heb zo 't gevoel dat ze het autisme van mijn 2 zonen beter aanvaardt dan dat van mij.

De voornaamste reden dat het niet lukt is dat ze blijft hangen aan hetgeen ze mist tov een 'normale' partner. Zolang ze verwacht dat ik moet reageren als iemand zonder autisme en zolang dat het belangrijkste is, heeft het lezen van mijn gedachten in mijn detailboek niet veel zin. Anderzijds kan het bijdragen aan het begrijpen van mij, vooral waarom ik anders regeer dan een normale partner.

Eigenlijk ben ik mle beginnen afvragen wat ik eigenlijk mis in onze relatie. Tan heeft altijd de mond vol van ik mis dit en dat, maar wat mis ik eigenlijk ? Ik ga dat ook eens op een rijtje zetten, dat heb ik nog nooit gedaan. Maar ik weet nu al, wat ik ook allemaal mis in onze relatie, het is niet voldoende voor mij om te zeggen dat ik ermee kap ...

12:03 Gepost door praterke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wat voorafging ik vind het heel moedig van je om het te vertellen.Veel mensen zouden het verzwijgen.
Ik wens je nog veel moed en een prettige zondag

Gepost door: brommerken | 12-10-08

De commentaren zijn gesloten.