19-12-07

Tan houd niet van me ?

We hebben deze avond bijna een uur gediscussieerd, ik ben niet weggelopen maar na een tijdje had ik wel moeite om haar woordenstroom nog te kunnen interpreteren. Alles was begonnen met de vraag of Tan eens op papier kon zetten met wat allemaal niet gedaan is wat besproken werd in de sessies bij ER, want volgens haar hebben die sessies geen nut gehad want van alles wat daar besproken is werd nog niets uitgevoerd. Het enige wat ik daar steeds als antwoord krijg is dat ik nog niet voldoende vraag of ik iets kan doen. Kan zijn, maar ik heb veel meer geleerd dan dat, zeker weten. Maar dat is voor haar niet meer belangrijk zegt ze. Tan was ook niet te spreken dat ik ER hierover had ingelicht, maar waar en aan wie moet ik vragen wat ze bedoeld met haar uitspraken ? Als ze zelf niets wil uitleggen en enkel hetgene verwacht dat ik niet kan ? Deze avond zei ze me ook dat ze niet van me houd, dat ze nooit verliefd op me geweest is. Op de vraag waarom ben je dan met me getrouwd was het antwoord : uit medeleven ! Dat ik verander, dat ik nu meer dan ooit de kracht heb om mijn doel te bereiken, heeft allemaal geen belang.

Dit heeft ze allemaal ingezien door bij Linda te gaan. Linda heeft dit bevestigd. Volgens Linda moet ze iemand zoeken waar ze haar emoties kan mee delen. Wordt ze erop verliefd, dan is het dat het zo moet zijn. Voor mij zou dit gewoon een verandering zijn als het verplaatsen van een meubel ? Er zijn nog zaken gezegd, maar die schieten me niet meer te binnen, misschien dat ik morgenvroeg mijn detailboek nog wat aanvul.

Ik kan niet meer volgen.Vorige week was ik nu verloren, nu kan ik nog denken. Ik dacht dat ik weer ging wegvallen zoals vroeger maar dat gebeurd niet. 't is wel genoeg geweest, dat wel.

Als ik alles wat ze gezegd heeft goed verstaan heb, als ze letterlijk bedoeld wat ze zegt, dan is Linda ons eerder uit elkaar aan het halen dan naar elkaar toe te groeien. Ik wil Tania niet kwijt, maar ik wil wel een leven. Ergens klopt hier iets niet. Als ik er dan aan denk dat Dr. Baudewijns bijna altijd lacht als ik er ben en ik hoor dit, zou ik bijna denken dat ze me uitlacht. Ik ben mijn vertrouwen kwijt in haar.

Ik vraag me af of het ook wel een goed idee was dat Tan ook bij ER alleen komt. Ik heb er geen probleem mee, maar zij blijkbaar wel, anders zou ze het niet erg vinden als ik dingen met ER overleg. Ze weet dat ik dit doe, het is dus niet achter haar rug. Kan ook niet heb jij ooit gezegd.

Op het forum heb ik al dikwijls de raad gekregen om Tan ook op het forum te laten. Dan kan ze ook eens de instelling van de anderen lezen, positieve én negatieve. Maar dat wil Tan niet. Volgens haar is 99% van de koppels met een autistische partner uiteen. Ze wou wel op een forum voor mensen met een autistische partner, ik heb haar de link doorgestuurd maar ze is er nog niet eens op geweest. Ze wou trouwens hiervoor een apart mailaddres zodat ik haar mails niet zou kunnen lezen. Zo'n forum vind ik eenzijdig. nu hoor ik beide kanten en leer ik ook veel van de "NT's", en zo heb ik ook al veel geleerd hoe Tan denkt. In het begin was ik het niet zeker, maar toen ik zag dat hun opmerkingen overeen kwamen met die van ER ...

Alleen is elke situatie weer anders, ook al verschilt er slechts een detail, dat maakt het zo moeilijk soms. Maar het moeilijkste is het niet concrete, het altijd moeten denken, ze zegt A, maar eigenlijk bedoeld ze B, maar B ken ik niet A wel. Dus ga ik voort op A want B ken ik niet, wat kan ik anders ? Als ik vraag of ze werkelijk A bedoeld of dat er misschien een B is vang ik bot. Ik krijg de B niet te horen.

Deze keer zeg ik niet dat ik het niet meer zie zitten, omdat het ook zo niet is. Als je nu zou vragen wat ik wil veranderen aan Tan heb ik één antwoord : Dat ze eindelijk het verleden vergeet en kan beginnen met een schone lei, met iemand die geeft om haar, om haar kinderen en dat ook laat zien maar moeilijker kan zeggen.

Dat mbt communicatie zij evengoed kan spreken als schrijven, ik ben enkel goed in schrijven, dat ze de moeite doet om het wat meer op te schrijven. Geen vijf zinnen zoals laatst, maar evenveel als ze praat, zodat ik kan volgen. Wat voor zin heeft het anders dat ze me een a4-tje verteld en ik toch niet kan volgen. Als ze iets verteld is het toch de bedoeling dat ik het begrijp ?

Ik weet niet of we daar morgen kunnen over praten, want dan krijg ik achteraf terug de reactie dat ik weer alles aan ER vertelt heb. Moet ik dan iemand anders zoeken ? Nee wil ik niet, ER heeft me al teveel geholpen.

 

Er wordt binnenkort een datum bepaald op het forum om eens af te spreken om mekaar eens in levende lijve te spreken. Weet je dat ik er eigenlijk naar uitkijk om ze eens te ontmoeten. Ditmaal zonder vrees uit de boot te vallen of raar over te komen, ze kennen mijn probleem en dat stelt me gerust. Ik wou dat ik dat bij Tan kon.

Eigenlijk zou ik Tan dan willen meenemen, maar ik betwijfel of ze dat wel zal willen. Misschien is het toch beter dat ik alleen ga. Trouwens met haar idee dat 99% gescheiden is ...

Ik krijg hoofdpijn, moet ophouden, moet me teveel concentreren.

Misschien moet ik toch mijn eigen leven gaan leiden, ditmaal niet omdat ik me negatief voel, integendeel.

Ik wil LEVEN. Als dat niet kan met Tan dan zal ik er mij op een of andere manier moeten bij neerleggen.

Ik kan de kinderen niet missen, nu nog veel minder dan vroeger, alleen kan ik er niet alleen voor zorgen, ik denk niet dat ik dat aankan, zou het wel willen. Toch blijf ik hopen dat het nog tot een goed einde komt, alleen weet ik niet of ik mijn volgende afspraak bij Linda nog ga langsgaan, want als wat Tan beweert gezegd te zijn juist is, zie ik niet in wat ik bij haar nog kan gaan doen.

Had ik nu maar het gezegd zijnde op papier, nu zijn het vervlogen woorden die ik niet meer kan herbekijken.

 

Wat ik momenteel voel is verdriet en machteloosheid.....

 

07:42 Gepost door praterke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Partner Heb je Tan al laten kennismaken met het partnerforum? http://www.autsider.net/forum2/

Ik weet niet of het klopt dat 99% van de autisten gescheiden zijn, ik denk dat eerlijkgezegd niet. Als je een partner hebt die begrip heeft voor je andere manier van denken dan moet dat perfect mogelijk zijn. Mij is het niet gelukt, ik voel me ook beter bij mensen met autisme omdat je dan niet alles zo moet uitleggen, je begrijpt mekaar zonder woorden of je schrijft alles op. Maar ik denk dat Tan wel moeite wil doen voor jou.

Gepost door: Nanake | 19-12-07

Mijn autismeforum ken je reeds. Het zou goed zijn voor Tan om daar eens kijkje te nemen zodra ze er voor open staat. Vele leden zijn vrouwen van een man met een ASS-stoornis.Ook zij hebben 1 of meerdere kinderen met ASS.
Tan, je bent welkom!

Gepost door: Doornroosje | 13-01-08

De commentaren zijn gesloten.