03-12-07

Wisselvallig

30/10/2007

 

’t is de laatste twee weken wat wisselvallig geweest. Had eigenlijk al eerder moeten schrijven maar dat is niet gelukt door omstandigheden. Hierdoor is er heel wat info verloren gegaan omdat ik het me niet zo goed meer herinner. Het vervaagt allemaal zo snel, zeker na de toestanden van de afgelopen dagen. Verschillende malen heb ik mogen ervaren dat Tan niet zag wat er aan de hand was. Zondag was druk, heel de voormiddag naar de voetbal met Chim en  er waren ook plannen om ’s avonds te gaan kijken naar de voetbal, daarom wou ik wat rust in de namiddag maar ook dat lukte niet. Voortdurend geluiden om me heen, van computergames tot tmf, het lukte niet om tot rust te komen. Toen Tan tegen de avond even weg ging, maakten ze nog meer herrie, ik voelde de agressie opkomen en wist dat dat verkeerd was, dat ik moest ingrijpen en ben ik even op mijn bed gekropen, daar was het toch wat stiller, rustiger. Ben daar een uurtje blijven liggen en toen ging het toch wat beter.

Niet dat het stiller was in de living, maar ik kon er iets beter tegen, er waren wel minder geluiden, enkel de tv stond aan.

Achteraf moest ik horen van Tan dat ze het verkeerd vond omdat ik niets gezegd had en dat ze zichzelf ook niet goed voelde en dat het dus geen werk was dat ik zomaar in mijn bed kroop. Hoe kon ik het haar zeggen terwijl ze niet thuis was ?

Echter ik moest gewoon om mezelf en de kinderen te beschermen, maar dat begrijpt Tan niet.

Maandag was goed begonnen, ik heb allerlei karweitjes opgeknapt, de kinderen hielden zich bezig en ik kon rustig doorwerken. In de namiddag wou ik wat lezen maar toen ging het fout. Een vriend van Matthi kwam langs en Chim wou meekijken op de computer bij Matthi, maar dat ging natuurlijk niet. Chim was met niets te paaien, geen spelletje, film, zelfs niet met zijn eigen computer. En zo was het dan voor de rest van de namiddag, 3 uur lang, tot Samson en Gert begonnen rond 16u30, dan werd het weer wat rustiger. Ik was op, kon nergens meer tegen en voelde terug de agressie zoals vroeger bovenkomen, alleen wist ik me nu wel te bedwingen. Toen Tan thuis kwam zag ze wel aan m’n gezicht dat er iets was maar ik had niet de kracht om er nog in detail over te beginnen. Ik heb me wat afzijdig gehouden de rest van de avond, heb toch nog een spelletje met Chim gespeeld voor hij ging slapen. Maar terwijl Tan en de kinderen een gezelschapspel speelden lag ik in de zetel, ik probeerde mijn hoofd leeg te krijgen. Heb nog wat dingen opgezocht ook op internet, openingsuren, maar toen ik dit tussendoor kwam zeggen tegen Tan had ik het gevoel afgesnauwd te worden, misschien omdat zij zich met de kinderen moest bezighouden en ik daar zat ? ’t zal wel, ik voel me weer schuldig maar kan er niet aan doen. Later op de avond was ik helemaal in paniek. Er werd plots gebeld aan de voordeur. Ik maar opengedaan. Er springen plots 3 meisjes te voorschijn en roepen : happy Halloween. Wat moest ik nu ? Dit was niet de gewoonte in onze streken. Moest ik ook geld geven zoals bij 3 koningen ? Geen idee. Ik begon alle gekende situaties af te lopen die ik kende maar vond geen vergelijk. Ik roep op Tan die in de zetel zit, maar ze komt niet. Ik loop dan maar terug naar de living en hoor nog net één van de meisjes het woord snoep uitspreken. Juist ja, snoep,dat is het natuurlijk, maar welke snoep vraag ik aan Tan. Dan zegt ze kwaad je weet die toch wel staan in de kast, neem wat uit die grote doos, dat kunt ge toch wel!

Gelukkig was Am er die de doos al had genomen zodat het duidelijk werd en ik heb die meisjes dan hun snoep gegeven. Ik was daarna helemaal van de kaart maar probeerde het niet te laten merken anders moest ik het weer onmiddellijk gaan uitleggen en dan zeg ik toch weer de verkeerde dingen. Ik moest er over nadenken, de zaak analyseren en het daarna opschrijven, dat was de enige manier om er uit te geraken. Eigenlijk stond ik versteld van mezelf dat ik in paniek was. Het lijkt onnozel maar ik kon er gewoon niet aan doen. Had het die namiddag rustiger geweest in mijn hoofd was dat waarschijnlijk niet gebeurd.

Plots besef ik ook hoe diep het zit en hoe het verborgen zit in kleine situaties, momenten waar een ander niet merkt dat het fout gaat. Het vervelende is dat ik het niet kan zeggen op het moment zelf omdat het dan niet helemaal tot me doordringt. Het is pas na enige tijd dat ik het kan zeggen, maar dan is de situatie alang voorbij en is het te laat. Het is ook niet gemakkellijk om er nog over te beginnen als men boos op je wordt. Volgens mijn interpretatie wordt men dan boos om iets waar ik eigenlijk helemaal niet kan aan doen, waarom dan boos worden. Dan bekruipt me zo’n beangstigend gevoel dat ik eigenlijk helemaal dichtklap en mijn enige uitweg is dan nog dit detailboek.

 

Ook met die liefdesbrief die we moeten schrijven van Els zit ik verveeld. Ik denk er alle dagen aan maar weet niet hoe ik er moet aan beginnen. Hoe deed ik het vroeger dan vraag ik me af, toen schreef ik er toch veel. Of deed ik dat omdat ‘men’ dat verwacht dat je dat doet ? Ik weet het niet, toch zie ik Tan graag, hou ik van haar, maar hoe verwoord ik dat ? Met woorden door anderen ingegeven omdat je weet dat het dat moet zijn ? Of met je eigen woorden die je niet kan vinden ? Ik voel er mij steeds slechter bij naarmate de afspraak van 7/11 nadert. Ik krijg meer het gevoel dat als ik er een ga schrijven dat het meer zal zijn zoals Els en Tan willen dat het is dan dat het is. Ik voel de liefde voor Tan, ik kan ze alleen niet beschrijven. Als ik dan toch woorden ga opschrijven heb ik het gevoel dat dat alleen is om hen een plezier te doen. Niet dat ik het niet zou menen, maar eerder omdat ik dan niet 100% zeker weet dat het die woorden zijn die mijn gevoel omschrijven, dat het dat wel is dat ik voel. Als ik woorden ga opschrijven en ik ben niet zeker dat ze mijn gevoelens beschrijven krijg ik het gevoel dat ik lieg, dus schrijf ik liever niets op, dan kan ik niet liegen.

 

Maar toch voel ik er mij niet goed bij. Er zijn de laatste dagen zaken gebeurd waar ik helemaal niet kan aan doen en toch is het alsof het mijn schuld is, zo voel ik me althans en dat zorgt er dan voor dat ik me niet happy voel, heb eigenlijk nergens zin in, alles is te veel.

Het was even rustig maar nu zijn Matthi en Am weer onnozel aan het doen, ik wordt afgeleid, wil verder schrijven maar zo gaat dat niet. Ik was misschien toch beter opgestaan om 6u maar dan krijg ik ook weer vragen waarom ik zo vroeg op sta en dan kan ik niet antwoorden omdat men het belachelijk vind om daarvoor op te staan. Maar ik vind dat niet, maar ja, ik zie het nu eenmaal anders, ik denk anders, ik ben anders.

09:49 Gepost door praterke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.